Nem tudom, mi a különbség.

Nem tudom, mi a különbség.Valószínű, hogy korábban is volt már gyomorégése. Fájdalmas emlékeztető lehet arra a csésze kávéra, amit reggel ittál, vagy arra a csípős paradicsomszószra, amit ebédnél ettél. Néha, gyomorégés valójában lehet GERD (gastroesophagealis reflux betegség) – tudod, mi a különbség?

Szinte mindenki tapasztalja gyomorégés egyszer-egyszer,

de ha ez gyakran előfordul, ez lehet a gastroesophagealis reflux betegség tünete, vagy GERD. “Gyomorégés leírja a tünet, amely egy égő vagy fájó típusú érzés a területén a gyomor található, csak délre a breastbone,” mondja Christopher Chai, MD, MPH, a családi orvos a Renown Orvosi Csoport-Dupla R.

Dr. Chai szerint, ” míg a gyomorégés egy tünet, GERD leír egy https://www.lamediterranee.net/ folyamatot, amikor a gyomorsav spriccel fel a gyomorban, majd a nyelőcsőbe, ami több oka van.”

GERD okai

 • Ideiglenes folyamatok:Szinte mindenki tapasztalja gyomorégés egyszer-egyszer,
 • Élelmiszerek:
 • Zsíros élelmiszerek
 • Nagy mennyiségű egyszerű szénhidrát
 • Paradicsomalapú élelmiszerek
 • Csípős szósz
 • Fertőzések
 • A gyomor és a belek vírusos fertőzései, azaz a ” gyomorinfluenza”
 • Életmód
 • Rövid távú stressz / szorongás
 • Jellemzően hosszabb távú folyamatok:

Fekélyek

Bakteriális fertőzés a gyomor H. pylori

Krónikus használata néhány fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint az Ibuprofen vagy Naproxen

Hosszú távú stressz / szorongás

Anatómiai változások, mint a hiatal hernias

“Tünetek a gyomorégés/GERD lehet enyhíteni segítségével a számláló gyógyszeres kezelés (TUMS, Pepto-Bismol), étkezési borsmenta vagy gyömbér vagy tea ezekkel a gyógynövényekkel, ivó club soda ízesített kedvenc gyümölcs, vagy kekszet eszik,” mondja Dr. Chai. “Másrészt, néhány ember GERD szükség lehet receptre gyógyszert, attól függően, hogy a kiváltó okok.”

Segítségkérés GERD számára

Mikor van itt az ideje, hogy az elsődleges gondozó? “Néhány jel, hogy kérjen orvosi segítséget, ha a tünetek tartott tovább pár napnál, ha nem tudja tartani le ételt vagy italt e miatt hányinger vagy hányás, ha a tünetei olyan súlyosak, hogy lehet, hogy kiszáradt, ha hányás, kóros folyadék (vér, sötét zöld színű, barna színű, kávé-föld, mint anyag), ha a súly jelentősen csökken, vagy ha elkezd véres vagy fekete széklet,” mondja Dr. Chai.Segítségkérés GERD számára

Kapcsolódó: mi okozza a gyomorégést – és hogyan lehet gyógyítani

Dr. Chai azt mondja: “GERD-et általában alapos kórtörténettel, valamint fizikai vizsgálattal diagnosztizálják. Bizonyos esetekben az elsődleges gondozó szükség lehet további vizsgálatok elvégzésére, vagy át a betegek egy gasztroenterológus — a szakorvos kapcsolatos feltételek a nyelőcső, gyomor, belek, máj.”

“Míg a GERD gyógymódjai a kiváltó okoktól függenek” – mondja Dr. Chai -, vannak dolgok, amiket proaktívan megtehetsz, hogy csökkentsd a gyomorégés és GERD tüneteit. Lehet olyan egyszerű, mint nézni, mit eszel, vagy növelni a rost-és vízmennyiséget az étrendedben, hogy a dolgok folyjanak. Végül, e tünetek megelőzése is irányult a stresszoldó technikák, mint például: mély légzés, rendszeres testmozgás, pihentető alvás, ima vagy meditáció, jóga, tai chi, vagy Pilates.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *